OsoitePorkkanapolku 9
50100 Mikkeli
GSM:Tarja 050 566 9633
GSM:Jari 050 543 2172
Puhelin:015 177 237
Email:havia@suomi24.fi

Esittely

Porkkanapirtti on yksityinen, ammatillinen, viisipaikkainen perhekoti, joka toimii perhehoitostatuksella. Porkkanapirtti aloitti toimintansa 8.3.2002. Porkkanapirtti toimii Mikkelissä Tuskun kaupunginosassa, rauhallisella ja lapsiystävällisellä omakotitaloalueella, perhekotivanhempien omistamassa uudehkossa, tilavassa omakotitalossa. Perhekodilla on käytössään myös perhekotivanhempien omistama tasokkaasti varusteltu huvila ja mökki Kangasniemellä, Kyyveden rannalla.

Perhekodissa asuvat ja työskentelevät molemmat perhekotivanhemmat ja ulkopuolisia työntekijöitä käytämme tarvittaessa. Vastuuhenkilönä toimii perhekotiäiti, Tarja, joka on vuonna 1989 valmistunut sairaanhoitaja. Hänellä on vankka sairaanhoitajan työkokemus Mikkelin Keskussairaalasta sekä Terveyskeskuksen kotisairaanhoidosta. Ammattitaitoa hän on vahvistanut Lasten ja nuorten erityisohjaajan tutkinnolla 2006, Neuropsykiatrisen valmentajan koulutuksella 2009 sekä Korjaavat Kiintymyssuhteet lastensuojelussa – koulutuksella 2009 - 2011. Perhekoti-isä, Jari, on aikaisemmalta koulutukseltaan opistoupseeri ja hän toimi Puolustusvoimilla kouluttajan sekä henkilöstöhallinnon tehtävissä vuosina 1986-2001. Vuonna 2004 perhekoti-isä valmistui lähihoitajaksi lasten ja nuorten koulutusohjelmasta. Vuosina 2009-2011 hän suoritti sosiaali - ja terveysalalle suunnatun Yritysjohtamisen Erikoisammattitutkinnon. Molemmat ovat myös suorittaneet lastensuojelun sijaishuollon peruspilarit koulutuksen 2011.

Porkkanapirtti on perhekoti, joka tarjoaa palveluita ensisijaisesti huostaan otetuille lapsille. Kriisipaikalle on mahdollista ottaa kiireellisesti huostaan otettuja tai avohuollon tukitoimin sijoitettuja lapsia pienellä varoitusajalla. Varsinaista perhetyötä Porkkanapirtti ei tarjoa, mutta sijoitettujen lasten omaisten ja läheisten kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä lapsen parhaaksi sijoittaneen kunnan sosiaalityöntekijöiden kanssa sovitulla tavalla.

Perustehtävämme on:

  • Lastensuojelulain mukainen, ammatillisesti toteutettu, perhekeskeinen, hyvin kodinomainen, aikuisjohtoinen, huostaan otettujen, sijoitusvaiheessa leikki-ikäisten tai alakouluikäisten lasten kokonaisvaltainen hoito-, kasvatus- ja huolenpitotehtävä

  • Toiminnassamme korostuu terveen elämän ja liikunnan merkitys sekä ohjaava- että työkasvatus.

  • Pyrkimyksemme on saattaa lapsi / nuori yhteiskuntaan vastuuntuntoisena, sosiaalisena, itsetuntoisena ja elämänhaluisena ihmisenä.