OsoitePorkkanapolku 9
50100 Mikkeli
GSM:Tarja 050 566 9633
GSM:Jari 050 543 2172
Puhelin:015 177 237
Email:havia@suomi24.fi

Erityispiirteet

Porkkanapirtissä on perhekotivanhemmilla laaja-alaista terveyden- ja sairaanhoidon asiantuntemusta. Teemme tiivistä yhteistyötä etenkin lasten ja nuorten psykiatrisen hoitojärjestelmän kanssa ja konsultoimme myös säännöllisesti lasten psykiatrian asiantuntijoita. Palvelukokonaisuudessamme käytetään tarvittaessa alihankintana psyko-, toiminta- ja fysioterapeutteja. Sijoitettujen lasten kanssa työskentelyssämme on mukana myös terapialemmikkejä, joten eläinallergisia lapsia ei Porkkanapirttiin voi sijoittaa.

Porkkanapirtin omana toimintana sijoitetuilla lapsilla on mahdollisuus monipuoliseen harrastamiseen. Perhekodissa on mahdollisuus harrastaa mm. laulamista, soittamista, maalausta, askartelua, käsitöitä, eläinten hoitamista, erilaisten pelien pelaamista, puutarhan hoitoa, monipuolista liikuntaa sekä kaikenlaista luonnossa touhuamista ja retkeilyä.

Perhekotivanhemmat tukevat lapsia kodin ulkopuolisissa harrastuksissa. Monipuolinen harrastaminen ei kuitenkaan ole itsetarkoitus. Harrastamisessa kuuntelemme lapsen mielipiteitä ja jaksamista. Harrastaminen on lapsilähtöistä ja ihan yhtä arvokasta on, vaikka lapsi ei harrastaisi yhtään mitään, jos se on hänen kannaltaan paras vaihtoehto.

Perhekodilla on käytössään täysin mukavuuksin varustettu talviasuttava hirsihuvila ja mökki. Siellä meillä on mahdollisuus ympärivuotiseen luonnon seuraamiseen, uimiseen, kalasteluun, veneilyyn, mäenlaskuun. Perhekoti harrastaa myös sekä kotimaan että ulkomaan matkailua.

Toiminnassamme korostuu terve elämä, liikunta, luonto, retkeily, mökkeily sekä lemmikkieläinten hoito.

Porkkanapirtti antaa jokaisesta sijoitetusta lapsesta kirjallisen raportin vähintään neljä kertaa vuodessa tai sijoittajan kanssa erikseen sovitun aikataulun mukaisesti.

Perhekotiin sijoitetuille nuorille on tarjolla myös jälkihuoltopalveluja, mikäli heillä on niihin tarvetta. Jälkihuoltopalvelut kartoitamme yhteistyössä sijoittaneen kunnan sosiaalitoimen ja nuoren kanssa, nuoren yksilöllisten tarpeidensa mukaisesti.